Hei

Jeg heter Marita og jeg er lidenskapelig opptatt av hormonbalanse og en helhetlig helse og livsstil.

Min reise startet for alvor da jeg var 21 år gammel. Jeg fikk diagnosen lavt stoffskifte og en boks levaxin med meg hjem. Det var det.

Deretter fulgte en del kjipe år. Jeg gikk opp i vekt (selv om jeg talte kalorier og trente som en gal), energinivået gikk sakte, men sikkert nedover, og var skikkelig nedstemt.

Jeg var i midten av 20-årene og følte at jeg hadde nådd bunnpunktet.

 

Men jeg klarte liksom ikke å slå meg til ro med at det skulle være slik. Skulle jeg rett og slett føle meg elendig resten av livet? Jeg nektet å innfinne meg med det og begynte å se etter noe annet.

Jeg begravde meg i det jeg fant av info om mat, hormoner og hvordan kroppen fungerer.

Jeg fant ut at jeg hadde en autoimmun sykdom - Hashimotos Tyreoditt - som var grunnen til at jeg hadde utviklet lavt stoffskifte.

Idag (etter å ha tatt grunnmedisin) vet jeg at det er den vanligste grunnen til at du utvikler lavt stoffskifte. Men det var ikke en eneste lege som hadde nevnt det for meg. Selv ikke de "ekspertene" jeg hadde vært hos.

Jo mer jeg lærte, jo mer skjønte jeg viktigheten av å ta ansvar for egen helse. Ta ansvar for å sette meg inn i egen sykdom. Det er faktisk kun jeg som kan sørge for at jeg har det bra.

Idag er jeg 35 år og har funnet min vei. Jeg har reversert Hashimotos og jeg har et energinivå jeg bare kunne ha drømt om å ha for ti år siden.

Og jeg har et brennende ønske om å hjelpe andre kvinner til å gjøre det samme som jeg har gjort: Forstå hvordan kroppen og hormonene fungerer og hva du kan gjøre med kosthold og livsstil for å få hormonbalanse.

Jeg hjelper deg gjennom medlemsskapet mitt Stoffskifteklubben, VIP coaching, podcasten Stoffskiftepodden, også deler jeg daglig inpsirasjon på min instagram og i FB-gruppen Hormonbalanse gjennom kosthold og livsstil.

Kurs og utdanninger

Sist oppdatert: 9. januar 2024